Je bent hier:  Werken bij PCC

Werken bij PCC


Het ontstaan van PCC 

Worden medewerkers wel betrokken bij de organisatie? Een vaak genoemd standpunt in de gezondheidszorg is: “ontdek de behoefte van de cliënt, vul deze behoefte in en het werk gaat vanzelf.” Men spreekt over mooie arbeidsvoorwaarden, aandacht voor de mens en een prettige en collegiale werksfeer. Helaas besteden veel van deze organisaties te weinig aandacht aan wat de medewerkers zélf belangrijk vinden. PCC is ontstaan vanuit de behoefte aan betrokkenheid van medewerkers bij een organisatie.

Luisteren naar elkaar vormt de basis van een goede samenwerking. Medewerkers voelen zich prettig, worden gehoord en serieus genomen. Men werkt met respect voor elkaar. Een goede werksfeer begint bij jezelf, door met anderen om te gaan op een manier die je zelf ook prettig vindt.

Hoe groter de organisatie, hoe moeilijker het wordt om gehoor te geven aan ieders wensen. Het blijft echter van groot belang om ieders individuele wensen en behoeften te inventariseren. En van daaruit tot een groepsbelang te komen. Een goede hechte groep ontstaat door de concessies die het individu doet aan deze groep. De groep op zijn beurt luistert naar de leden van de groep. Niet alleen naar verhalen over succes en winst, maar ook naar de emotie en de motivatie van de collega’s.

Ik ben ervan overtuigd dat als PCC zich laat leiden door de wensen en ambities van haar medewerkers, iedereen wel iets van zichzelf terug vindt in PCC. Het succes van PCC kan dit alleen maar bevestigen. Een prettige en veilige, maar ook informele én georganiseerde werkomgeving kan alleen maar leiden tot succes. Dit hoeven niet altijd commerciële successen te zijn. Succesvol ben je ook als je gelukkig bent in je werk.

Hennie Koelewijn
Directeur Innovatie & Ontwikkeling

 

Versterken BasisGGZ
Het versterken van de BasisGGZ is een belangrijke drijfveer van PCC. Diverse subsidieprojecten zijn uitgevoerd om dit doel na te streven:

  1. het ontwikkelen en uitvoeren van een opleidingsmodule voor multidisciplinaire samenwerking in de eerstelijns GGZ 
  2. het ontwikkelen van een management development programma in opdracht van een aantal grote ziekenhuizen en organisaties in het bedrijfsleven.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over werken bij PCC of heb je specifieke interesse in de management development programma's? Neem contact met ons op via telefoonnummer 088-4656000, via mail op info@pccnederland.nl of bekijk direct onze vacatures. 

Schrijf je in
voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je
dan nu in voor onze nieuwsbrief.