Je bent hier: PCC  voor jou werkwijze pcc

Werkwijze PCC


Je bent op zoek naar persoonlijke coaching voor je mentale, fysieke of relationele problemen. Bijvoorbeeld angsten, lichamelijke klachten zonder medische reden of rouwverwerking. De psychologen van PCC coachen je door middel van een zorgprogramma waarbij jouw hulpvraag centraal staat.

Hoe ziet het eruit? 
Via het contactcenter van PCC maak je een afspraak voor een intakegesprek. Dit kan vaak op korte termijn. In dit gesprek bespreekt de psycholoog je hulpvraag en kijkt samen met jou naar de beste invulling van het te volgen zorgprogramma. Het begint met een analyse van jouw hulpvraag. De uitkomst hiervan bepaalt het te volgen traject:

  • Direct een zorgprogramma face to face  
    Er is sprake van een duidelijke hulpvraag. Na het intakegesprek kan het zorgprogramma direct gestart worden. Gedurende dit traject begeleidt de psycholoog je in het vinden van oplossingen. Je ontvangt praktische adviezen en er is ruimte voor het behandelen van je vragen.

  • Diagnostisch traject.
    Je hulpvraag is nog niet helemaal duidelijk of je wilt weten waar je klachten vandaan komen. Na het intakegesprek volgt dan een diagnostiek traject. Dit bestaat uit één (of meerdere) psychologisch(e) onderzoek(en) waarin informatie over je persoonlijkheid, klachten en psychosociale vaardigheden wordt verzameld. Na deze onderzoeken bespreekt de psycholoog de resultaten met jou in een adviesgesprek.

Door gebruik te maken van hulp-apps en telefonische consulten, waarborgt PCC de continuïteit en kwaliteit van jouw coachingstraject.


Zelfregulatie methode
Gedurende het coachingstraject maakt PCC gebruik van de zelfregulatie methode. Deze methode bestaat uit drie fasen die achtereenvolgens tot gedragsverandering en afname van klachten leiden:

  • FASE 1 Het selecteren van je persoonlijke doel en het maken van jouw plan van aanpak. Uit recent onderzoek is gebleken dat bevordering van gezondheid begint met het stellen van doelen (Maes & Karoly, 2005).
  • FASE 2 Beginnen met het bereiken van jouw doelstelling aan de hand van het plan van aanpak. Om je te helpen bij de verandering brengen we motiverende factoren en hulpbronnen in kaart en krijg je oplossingsgerichte- en interactievaardigheden aangeleerd.
  • FASE 3 We besteden aandacht aan de verankering van jouw gedragsverandering en evalueren het programma.

Naast de zelfregulatiemethode wordt er ook cognitieve gedragstherapie en mindfullness toegepast. Het behandelingstraject kan bestaan uit face to face behandelingen gecombineerd met FaceTime behandelingen. 


Persoonlijke coaching op maat
PCC biedt persoonlijke en kwalitatief hoogwaardige zorgprogramma’s waarin jouw hulpvraag centraal staat. Geen standaardoplossing maar een oplossing op maat, van screening en diagnose tot eindevaluatie van het gevolgde traject.

Contact

Mochten er nog vragen zjin, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij zijn telefonisch te bereiken via telefoonnummer 088 4656000 of via info@pccnederland.nl

 

Vraag onze
brochure aan

Wil je meer lezen over PCC? Vul de
gegevens in en we sturen je zo snel
mogelijk een brochure.

Dhr.
Mevr.
Bedrijf.

Voorletters en achternaam
Bedrijfsnaam (indien van toepassing)
Straat en huisnummer
Postcode en woonplaats