Je bent hier:  Nieuws Bijeenkomst Stichting KiBG, PCC praat mee

Bijeenkomst Stichting KiBG, PCC praat mee

2018-10-02

‘Bij de cliënt aan tafel’ – intiem, open en inspirerend Op dinsdag 28 augustus schoven ervaringsdeskundigen aan bij tafeldame Grietsje Visser.

 

Er volgde een inspirerend, open en intiem gesprek tussen de tafelgasten en met het publiek. Hoe organiseren we de zorg dichterbij de cliënt? En wat is de rol van de GBGGZ daarin? Over eigen regie, naasten, lotgenotencontact, wachttijden, positieve gezondheid en meer.

 

Uit het verhaal van de oud-cliënten aan tafel werd het belang van lotgenotencontact en normaliseren duidelijk. Evenals de waarde van de betrokkenheid van naasten – wat een van de gasten als ‘naaste van’ nog eens extra kon onderstrepen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat een GBGGZ-aanbieder kennis heeft van de sociale kaart en zorgprofessionals in de regio. Maar wellicht nog belangrijker: help vooral ook de cliënt om zélf zijn of haar eigen zorg dichtbij te organiseren.

 

De Basis GGZ moet de cliënt ondersteunen om zelf de regie te nemen; hulpmiddelen aanreiken om zelfredzaam te worden en zijn in het bereiken en betrekken van het eigen netwerk.

 

Bekijk hier in vogelvlucht deze inspirerende middag https://www.youtube.com/watch?v=h97uyPkTzns

 

Meer lezen over de stichting Kwaliteit in Basis GGZ? Neem dan een kijkje op hun website: https://kibg.nl/2018/09/bij-de-client-aan-tafel-intiem-open-en-inspirerend/

Schrijf je in
voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je
dan nu in voor onze nieuwsbrief.